Vraag en antwoord

Mijn zoektocht naar leven is begonnen vanuit angst. Hoe kom ik daarvan af?Hoe weet je dat? Al klinkt het heel logisch. Hoe meer ik met mensen werk en hoe dieper we gaan, we komen altijd op enorm veel angst uit. Zoals ik het nu ervaar gaan we inderdaad gelijk bij de geboorte al naar ‘buiten’ kijken waar we onze liefde kunnen geven. Onze liefde gaat zo meteen naar wat we waarnemen van buiten en naar de daarbij horende verwachtingen die aansluiten bij de liefde die je in jezelf ervaart. 

Als je vader en moeder je liefde niet kunnen ontvangen, omdat ze zelf bang zijn, zich niet goed genoeg voelen, enzovoort, vind je liefde geen reflectie. Geen terugkerende liefde, zodat je gevoed wordt door de liefde die je zelf te geven hebt. 

De gevolgen zijn feitelijk desastreus. We gaan denken dat onze ouders niet van ons houden als we niet goed genoeg ons best doen, enzovoort. We gaan dus heel goed ons best doen om gezien en gehoord te worden. Wat niet de vervulling zal geven waar we naar verlangen op het moment dat we ter wereld komen en tijdens de rest van ons Leven.

Ik zeg hiermee niet dat we niet van elkaar houden. Ik zeg alleen dat de werking van de Liefde niet optimaal benut wordt in ons huidige bewustzijn. Er zit zoveel in waardoor je, als je dit begrijpt, ook de gevolgen van dit principe gaat begrijpen. De angst die je nu ervaart is het rechtstreekse gevolg van de verstoorde interactieve start van je Leven. Er is wel liefde, alleen ons bewustzijn is ‘minder’ dan de Liefde zelf. Hier kan en mag je in groeien.

Er vanaf komen doe je door in beweging te komen met het Leven als geheel, om daarin je Wens uitdrukking te geven van binnenuit. Als een bloem die zich ontvouwt. Iets afdwingen, wat dan ook, is zinloos. Leven laat zich niet dwingen of forceren. Leven neemt haar plek in als jij het toestaat IN je te laten ontvouwen. Dit ontstaat door puur, onschuldig en waar-achtig te zijn. Een gewoon mens te zijn en weten dat je mens bent; dat ervaar ik als de grootste kracht en de helende werking voor het geheel van Leven. Dit heeft tijd nodig en je verlangen, keer op keer, om naar waarheid te Leven. Dit is een groeiproces, een ontwikkeling.

Er is hier zoveel over te zeggen dat ik het nu over laat aan je eigen inzicht, bewustwording en ontwikkeling.

Reageer op "Mijn zoektocht naar leven is begonnen vanuit angst. Hoe kom ik daarvan af?". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;