Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen het lichaam en het leven?

Wat een aparte vraag. Al weet ik dat die bij mijzelf vandaan kwam in een gesprek tussen Maria en mij. We vroegen ons dit af, omdat onze lichamen zo vervelend voelen met hier en daar pijntjes, verkrampingen, angsten enzovoort. Het gevoel van ouder worden in en als mijn/ons lichaam wordt ook steeds meer voelbaar en zichtbaar.

Ik geloof in Leven, maar wat is dat dan precies? Ik vraag mij af hoe mijn lichaam eruit zou kunnen zien met mijn geloof in Leven. Op dit moment ga ik mee in het massagevoel en identificatie met wat een lichaam is of hoe ik denk dat mijn lichaam eruit zou moeten zien. Ik denk natuurlijk dat mijn lichaam eruit moet zien als dun, lang, mooi, eeuwig jong, sterk, intelligent, soepel bewegend, alles moeten kunnen. Best een flinke klus met ons huidige bewustzijn over wat Leven is.

Met dit hierboven wordt al wat meer duidelijk hoe onze kijk op ons lichaam en onze kijk op het leven verbonden zijn. Wanneer ik mijn lichaam wil hebben op een manier die ik niet ervaar of zie in de spiegel dan geef ik mijzelf en daarmee het leven de schuld. Misschien ben je hier niet bewust van maar probeer eens te voelen welk effect het heeft op je Leven als je verwacht van je lichaam dat het voldoet aan de ‘eisen’ van je zelf en de maatschappij. Ons lichaam is opgebouwd uit massa, deze massa is wat wij ervaren als leven. Op deze manier wordt onze massa als lichaam ervaren als wij ons daarmee identificeren. Hier is ons lichaam gelijk aan het Leven. Wanneer wij een verschil willen ervaren in ons lichaam en in ons leven is het van belang dat we de identificatie met ons lichaam veranderen. Ons lichaam is opgebouwd uit herinneringen, ervaringen, aannames, ideeën, verlangens, verslavingen en wensen. Dit geeft een specifieke massa en daarmee een specifieke zwaarte en uitstraling.

Hoe wij ons lichaam ervaren is gelijk aan hoe wij het leven ervaren. Wanneer er IN ons een blijvende beweging/verlangen is naar de oorsprong van leven kunnen we meer ruimte IN ons krijgen om vrijer te worden IN ons lichaam. Zo gaan we ons leven vrijer ervaren er komt ruimte om opgeslagen herinneringen in beweging te brengen, waardoor het geheel van leven vrijer begint te voelen. Je lichaam reageert hierop, al heeft dit tijd nodig. Eens gevormde massa in de tijd heeft tijd nodig om te hervormen. En deze tijd gunnen we onszelf vaak niet en proberen we ons Lichaam en daarmee ons Leven te forceren. Als je nu vanaf dit punt naar de wereld kijkt dan zie je hoe we het hele leven forceren met alles wat we willen en doen.

Des te belangrijker om weer te beseffen dat je Leven van binnenuit mag ontwikkelen en daarmee jouw lichaam Meeneemt in het vormen van jouw specifieke wens om mens te zijn. Het antwoord tot nu toe is dat Leven en Lichaam onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat jij er IN zit met je wens. Zo kun je met je wens je Leven en daarmee je lichaam vormen in overeenstemming met het geheel van Leven. En in dit geval komt het geheel van Leven voort uit je Binnenste bron van Je Leven/Lichaam. Het vormen van je lichaam komt in deze tijd voort uit je kopieer gedrag naar andere lichamen om te overleven. In mijn verhaal gaan we naar de oorsprong van het Leven om van daaruit via je Innerlijke wens je vorm te bepalen en daarmee je leven en Het Leven te eren.

Een verschil tussen ons lichaam en ons leven is er niet behalve daar waar wij het veroordelen en het los van elkaar bedenken. Wat hele pijnlijke en eenzame gevolgen heeft voor alles en iedereen.

Reageer op "Wat is het verschil tussen het lichaam en het leven?". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;